onsdag 3 december 2008

Lucka 3

Tema: Julbak

Ikväll kl 21 bakar Leila julgott på TV4+. Gillar Leila för hon ser ut som en pralin hela hon. Och hon utstrålar jul, tycker jag. Och dessutom gör hon så j-la goda efterrätter. Förra året bakade hon saffransskorpor som jag sedan provade mig på. Supergoda och enkla att göra så det blir saffransskorpor även denna jul. Här är receptet (från www.tv4.se).


Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 35 min
Färdigt på: 2 tim 55 min


Ingredienser:
100 100 g smör
1 1 g saffran
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
5 5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

4 kommentarer:

Anonym sa...

tyvärr är leila inte ett duggg trevlig har jag hört, säker källa. en riktig satmara. puss på dig

Anonym sa...

haha, "säker källa"....

Lotten, vad är julmjöl? kryddat mjöl? kryddat med vad? Mjöligare?

I helgen ska det drickas julöl!

Anonym sa...

Julmjöd

Anonym sa...

ICKE! Mjöd förvaras ju inte i pappersförpackning ju! Sen är det ett L ente ett D, så d så! ses på lördag